Triodos Bank gebruikt cookies om haar websites gebruiksvriendelijker te maken. Bekijk welke cookies we gebruiken in ons Privacy- en cookie statement.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Ontwerp

Het nieuwe kantoorgebouw van Triodos Bank wordt optimaal ingepast in het landgoed. Bij aanvang van de ontwerpfase zijn diverse onderzoeken uitgevoerd op het gebied van ecologie, cultuurhistorie, archeologie, bomen, bodem, water en verkeer. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn meegenomen in de uitwerking van het ontwerp.


Zo is bij het bepalen van de plaats van het gebouw rekening gehouden met de vliegroutes van vleermuizen op het landgoed door een minimale afstand van tien meter tot de bosrand aan te houden. De hoogte van het gebouw is beperkt tot 25 meter, rekening houdend met de boomgrenzen in de directe omgeving van het gebouw.

Variatie in hoogte

Het gebouw varieert in hoogte en is onderverdeeld in drie torens. Het gedeelte van het gebouw het dichtst bij de zichtlijnen van het landgoed is één verdieping hoog. Richting de bosrand loopt het gebouw op in hoogte tot maximaal vijf verdiepingen. Op de daken van het gebouw loopt het landschap terrasvormig door in de vorm van groene daken. De gevels lopen van vloer tot plafond en worden uitgevoerd in glas. Dit zorgt voor optimale transparantie en licht en een sterke relatie met het landschap.

Verschillende functies

Het gebouw kent verschillende functies. De begane grond is voor een deel publiekstoegankelijk met een grote entree/ontvangstruimte, een restaurant en een vergadercentrum. In de kelder onder de begane grond komt ruimte voor opslag en voorraad, keuken, douches en fietsenstalling. Ook komen de technische installaties van het gebouw in de kelder. De werkplekken voor de medewerkers van Triodos Bank komen in de drie torens.