Triodos Bank gebruikt cookies om haar websites gebruiksvriendelijker te maken. Bekijk welke cookies we gebruiken in ons Privacy- en cookie statement.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Voorbereiding

Definitief Ontwerp – Klik op de afbeelding op deze te vergroten.

 

Voordat de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden voor het nieuwe kantoor van Triodos Bank van start kunnen gaan, vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats.


Archeologisch- en explosievenonderzoek

Op de locaties van het nieuwe kantoor, de toekomstige vijver en watergangen, en de parkeerplaats zal een archeologisch- en explosievenonderzoek plaatsvinden. Hiervoor zullen op deze locaties bomen en struiken worden gerooid. Lees op deze pagina meer over de bomen tijdens de bouw.

De firma AVG Explosieven Opsporing Nederland zal het explosievenonderzoek uitvoeren. Naar verwachting zullen er geen zware bommen worden gevonden, maar mogelijk wel kleine explosieven zoals handgranaten. Als dit het geval is, dan meldt AVG dit direct aan JOIN (de joint venture van Triodos Bank en projectontwikkelaar OVG Real Estate) en ’t Schoutenhuis (de rentmeester van het landgoed), waarna er zal worden afgestemd over de verwijdering.

Vervolgens zal het archeologisch onderzoek plaatsvinden. In afstemming met de gemeente Utrechtse Heuvelrug zullen er zogenoemde ‘proefsleuven’ worden gegraven op plaatsen waar de bodem dieper dan 30 cm verstoord zal worden. Mochten er archeologische restanten in de grond worden aangetroffen, dan zullen deze volgens protocol worden uitgegraven.

Bungalows

De twee houten ‘Finse’ bungalows op het landgoed werden de afgelopen jaren bewoond vanuit het oogpunt van tijdelijk beheer en waren voor die tijd in gebruik als kantoor- en vergaderruimten. Ten behoeve van het archeologisch- en explosievenonderzoek zijn de bungalows gedemonteerd door onze aannemer J.P. van Eesteren. Om geluidsoverlast te voorkomen gebeurde dat grotendeels handmatig.

Het streven was om de bungalows en/of de materialen te hergebruiken. We zijn dan ook blij dat we beide bungalows een nieuwe bestemming konden geven door ze te schenken aan stichting Ecodorp in Bergen (NH), een duurzaam burgerinitiatief.